10x10=100 EXPOSITIE LOGO

10×10=100 EXPOSTIE

Januari 2016

De expositie bestond uit 10 schilderijen van 100cm x 100cm, elk in 10 minuten geschilderd (acrylverf) met 10 verschillende onderwerpen die mij inspireren, aanspreken of emotioneren. De schilderijen kosten slechts €100,- per stuk.

Ik heb voor 4 basiskleuren gekozen: goud, bruin, grijs en wit. De kleuren van mijn logo. Van deze basiskleuren heb ik zo’n 25 verschillende kleurtinten gebruikt.

Op mijn Facebookpagina is een filmpje van “the making of” te bekijken van de schilderijen.

100 SHADES OF GOLD

100 SHADES OF GOLD

Goud: een kleur die staat voor warmte, liefde en medeleven en tevens ook mijn lievelingskleur. Vandaar dat ik een schilderij wilde maken met alleen maar gouden tinten. Het schilderij heeft een abstract en speels karakter, maar mede door de kleurencombinatie straalt het ook een bepaalde kracht uit.

 

– verkocht –

BLACK MAN AND WHITE WOMAN

BLACK MAN AND WHITE WOMAN

De titel zegt het eigenlijk al: een donker getinte man en een licht getinte vrouw. Met dit schilderij wilde ik een klein statement maken tegen racisme. Ik vind dat het niet uitmaakt welk geslacht, huidkleur, afkomst of geloof iemand heeft: we zijn allemaal mensen en daarin zijn we allemaal hetzelfde.

 

– verkocht –

COLORED CHILDREN OF THE WORLD

COLORED CHILDREN OF THE WORLD

Dit schilderij is gebaseerd op een foto die ik heel mooi vind. Op deze foto zijn 6 verschillende kinderen te zien met 6 verschillende huidskleuren. Deze foto staat voor mij symbool met de gedachte: samen staan we sterk.

COLORED SKULL

COLORED SKULL

Dit schilderij heb ik gemaakt gebaseerd op mijn eigen levens motto: leef vandaag alsof morgen je laatste dag kan zijn. Voor mij betekend dat dat je zo veel mogelijk positieve dingen moet doen in het leven, die je energie geven en die je gelukkig maken. Doordat ik leef met dit motto ben ik ook niet bang om dood te gaan, vandaar deze doodskop (al lijkt het uiteindelijk meer op een karakter uit E.T…)

ENERGY

ENERY

Dit schilderij heeft voor mij persoonlijk misschien wel de meeste betekenis. Ik heb bijna een jaar een burn-out gehad. Op de dag dat ik daarvoor mijn laatste behandeling heb gehad heb ik dit schilderij gemaakt, ik heb er letterlijk en figuurlijk al mijn opgebouwde energie in gestopt, een afsluiting van deze periode. Tevens was dit het laatste schilderij wat ik heb gemaakt voor de expositie met alle verf en materialen die nog over waren. Dit schilderij is gekocht door mijn moeder en hangt thuis in de woonkamer, dat vind ik misschien nog wel het mooiste.

 

– verkocht –

FUNNY FACES

FUNNY FACES

Ik wilde voor de expositie een schilderij maken dat grappig is, waarvan je een glimlach krijgt als je er naar kijkt. Vandaar deze Funny Faces. Of rare wijnglazen, het is maar net wat je er zelf ik wilt zien…

ONE LOVE

ONE LOVE

Ook dit schilderij is gebaseerd op een foto, ditmaal is het een foto van mijzelf. De foto is gemaakt in Pristina, Kosovo tijdens een maatschappelijk project waar ik de projectleider van was. Op het moment dat deze foto werd gemaakt namen wij (de groep red.) afscheid van de kinderen op de basisschool waar wij het project hadden gerealiseerd. Ik vind dit de mooiste foto die ik van mijzelf heb, ik heb hem daarom ook al een keer getekend en nu dus ook geschilderd.

 

– verkocht –

ONE WORLD, ONE THOUGT

ONE WORLD, ONE THOUGT

1 wereld, 1 gedachten: peace. Mijn allergrootste droom is wereldwijde vrede.

 

– verkocht –

THE FOUR HANDS

THE FOUR HANDS

De vier kinderhandjes, het logo van Stichting Out of Area geschilderd in mijn stijl. Stichting Out of Area is de organisatie waar ik projectleider van ben voor maatschappelijke projecten in met name Bosnië-Herzegovina. Op dit schilderij kon vrij worden geboden, de opbrengt zou dan gaan naar een van de projecten: het FutureA Festival. Helaas is dit schilderij nog niet verkocht, dus voor een mooi bod mag dit schilderij nog steeds weg en zal de opbrengst nog steeds gaan naar het eerst volgende festival.

THE WORLD WITH THE GOLDEN TEARS

THE WORLD WITH THE GOLDEN TEARS

De wereld, een prachtige planeet, Maar helaas ook met veel ellende. Vandaar dat ik de wereld heb geschilderd met tranen, echter zijn het wel tranen van goud. Mijn gedachte is dat we met zijn alle strek genoeg zijn om deze ellende en daarmee te tranen te verslaan en dat het goed komt met deze mooie wereld.

 

– verkocht –

 

 

FOOTER